Het is zo'n winterse, koude regendag en dat is ideaal om wafeltjes te bakken en die op te eten in de zetel voor de open haard.
Vandaag maakte ik zachte wafeltjes met een krokante ondertoon. Mmmm ze zijn heerlijk luchtig!
Deze wafeltjes zijn eenvoudig te maken, maar ze zijn echt lekker!
Het recept is voor 10 personen, maar de wafeltjes kan je bewaren in een gesloten doos.
Ingrediƫnten:
- 300 gram boter
- snuifje zout
- 325 gram suiker
- 5 eieren
- 4 pakjes vanillesuiker
- 1 tas spuitwater
- 500 gram zelfrijzende bloem
Bereidingswijze:
1. Smelt de boter met het zout.
2. Klop de suiker, eieren, vanillesuiker en water tot een witte romige massa.
3. Voeg de boter toe en meng goed.
4. Voeg de gezeefde zelfrijzende bloem toe en klop tot een stevige, gladde massa.
5. Bak de wafeltjes in een wafelijzer.
6. Laat de wafeltjes afkoelen op een rooster.
Persoonlijk hou ik liever van kleine wafeltjes, dus vul ik niet de volledige vorm van het ijzer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten