In zo'n zalig weertje smaakt er niets beter dan een frisse cocktail op een terras in de zon.
En daarvoor hoef je niet buitenshuis te gaan. Met dit gemakkelijke recept maak je een mojito in een handomdraai.
Gisteren maakte ik ze zelf en ze smaken net als uit een cocktailbar!
Benodigdheden (1 glas)
- 8 à 10 muntblaadjes
- 2 cl limoensap (zelf geperst)
- 3 koffielepels rietsuiker (bruin of wit)
- 5 cl witte rum
- 4 cl bruisend water
Bereidingswijze:
Voeg de muntblaadjes, het limoensap en de rietsuiker samen in het glas. Stamp dit geheel goed aan met een muddler. (Zo komen de aroma's van de muntblaadjes vrij. Zorg dat de muntblaadjes niet scheuren).
Vul het glas aan met gecrusht ijs (tot een bijna vol glas).
Giet er de rum en het bruisend water overheen.
Roer goed met een stokje zodat alles mengt.
Geniet er van!
Ps. De muddler kocht ik in Molecule voor 10 euro.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten