zaterdag 6 april 2013

Broodpudding recept

Niet iedere broodpudding eet ik graag, maar deze wel. Dus deel ik hem ook even met jullie.
Iedereen boft er over, dus hij is zeker het proberen waard.
Ook is dit enorm gemakkelijk te maken. Je hoeft er heus geen keukenprinses voor te zijn.

Ingrediënten:
- 300 gram oud brood en/of sandwiches
- 1/2 liter melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eierdooiers
- 200 gram witte suiker
- 1 dl room
- 3 eetlepels rozijnen

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180°.

Snijd het brood en sandwiches in stukken.

Kook de melk met de suiker. Giet dit over het brood en zet het terug op het vuur.

Meng de room en eierdooiers. Doe dit bij het brood en meng goed. Doe nu ook de rozijnen en vanillesuiker erbij.
Laat dit een tweetal minuten op het vuur staan.

Giet dit in een beboterde cakevorm en plaats ongeveer 45 minuten in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten