zaterdag 6 april 2013

Confituurtaart recept

Dit weekend ben ik aan het bakken geslagen.
Ik maakte confituurtaart, broodpudding en appelcake.

Hier krijg je het recept van de confituurtaart. Een gemakkelijkere taart dan deze om te maken, heb je niet.
Iedereen die dit graag eet kan dit dus met gemak maken. 

Benodigdheden:
- Bakpapier
- Kant en klare kruimeldeeg
- Abrikozenconfituur 
- 1 eierdooier

Bereidingswijze:
Verwarm je oven op 180°.

Leg bakpapier op de bakplaat van je oven.

Rol het kruimeldeeg uit op het bakpapier en snij hieruit een vierkant of rechthoek. (Houdt de afgesneden zijdes).

Besmeer het bladerdeeg met confituur (hoeveelheid naar wens) en blijf ongeveer 2 cm van de rand. 

Snij de overgebleven zijdes bladerdeeg in repen van 1 cm breed. Hou de langste zijdes aan de kant. 
Leg deze repen in ruitpatroon op de confituur. 

Maak nu met de lange zijdes een muurtje zodat de confituur niet kan uitlopen tijdens het bakken. Dit doe je door de repen op de zijkanten van de taart te plaatsen. 

Besmeer de randen en het ruitjespatroon met de eierdooier.

Plaats de taart in de oven voor 20 minuten. Laat dit na het bakken afkoelen en klaar! 
Smakelijk. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten