donderdag 11 april 2013

Frangipanetaart maken

Gisteren maakte ik voor de eerste keer een frangipanetaart.
En dit is goed meegevallen, oké ze smaakt niet naar een frangipane zoals je die in de winkel koopt.
Maar het is wel lekker en smeuig! Mijn moeder was er in ieder geval weg van..

Dus mag ik ze zaterdag nog eens maken samen met de confituurtaart en de bananentaart, omdat er mensen voor de koffie komen.

Lees verder voor het recept.

Benodigdheden:
Voor de vulling:

  • 150 gram bloemsuiker
  • 50 gram bloem
  • 150 gram amandelpoeder
  • 3 eieren
  • 120 gram zachte boter 
  • Abrikozenconfituur
  • Bladerdeeg

- Voor het glazuur: 
  • 250 gram bloemsuiker
  • Enkele eetlepels water
Bereidingswijze:
Maak het deeg van de frangipane door de bloemsuiker, bloem en amandelpoeder te roeren. Meng er de eieren bij en de boter op kamertemperatuur. Roer tot je een vloeiend mengsel krijgt. Laat dit deeg 3 uren rusten.

Rol het bladerdeeg open in de taartvorm en knip overtollig deeg weg. 
Smeer de bodem in met abrikozenconfituur (hoeveelheid naar wens).
Laat het frangipanedeeg hierover vloeien en zorg voor een egale bovenkant.

Bak dit 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.

Maak ondertussen het glazuur. Dit is zeer eenvoudig, meng de bloemsuiker met enkele eetlepels water en roer dit goed tot je een vloeibaar mengsel krijgt. 
Wanneer de taart uit de oven is, smeer dit over de taart heen.

Smakelijk! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten