Gisteren voor de eerste keer tiramisu gemaakt en het is zeer goed bevallen!
Ik moet zeggen dat ze vanavond beter smaakte dan gisteren. Dus tipje: laat de tiramisu een nachtje in de koelkast staan.
Hier het recept:
Ingrediƫnten:
- 300 gram lange vingers
- 500 gram mascarpone
- sterke koffie
- 6 eetlepels amaretto
- 3 eieren
- 6 eetlepels suiker
- cacaopoeder
Bereidingswijze:
Klop de dooiers met de suiker tot een schuimig mengsel.
Voeg 4 eetlepels amaretto toe en roer er de mascarpone bij. Roer goed tot er een egaal mengsel ontstaat (ikzelf doe er de mascarpone lepel per lepel in met tussentijds roeren).
Klop het eiwit stijf en roer dit onder het mengsel.
Maak koffie en meng hierbij 2 eetlepels amaretto.
Dompel hierin de lange vingers (niet te lang!) en schik ze op de bodem van een diepe vorm.
Giet hierover een deel van het mascarponemengsel en strijk plat.
Schik hier terug een laag koekjes op en doe er de rest van de mascarpone op (strijk glad).
Laat dit minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
Strooi voor het opdienen met een zeefje de cacaopoeder boven op de tiramisu.
Ik diende dit op met enkele aardbeien.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten