Het fijne aan de zomer zijn al die lekkere slaatjes en pasta's!
Eentje die ik zeer graag eet en die snel klaar is, is de penne-mozarella salade met gedroogde tomaat en basilicum, mmm lekker zuiders!
Dit moet je zeker eens proberen!
Ingrediƫnten (4 personen)
- 500 gram penne
- mozarellabolletjes (300 gram)
- 170 gram gedroogde tomaten op olijfolie
- 1 bosje basilicum
- 400 gram kerstomaten
- een flinke handvol pijnboompitten
- fleur de sel en peper uit de molen
Voor de dressing:
- 150 ml olijfolie
- 2 eetlepels pesto rosso
- fleur de sel en peper uit de molen
Bereidingswijze:
- Kook de penne al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de mozarella uitlekken en snijd de gedroogde tomaten in stukjes.
Was de basilicum en snijd het fijn.
Was de kerstomaten.
- Roer voor de dressing in een kom de olijfolie door de pesto. Breng op smaak met zout en peper.
- Rooster in een droge, zeer hete koekenpan met anti-aanbaklaag de pijnboompitten tot de goudbruin
kleuren.
- Laat de gare pasta uitlekken, spoel hem af onder koud water tot de pasta lauw is.
Doe de pasta in een kom en roer de dressing erdoor. Voeg de gedroogde tomaten, kerstomaten,
mozarella, pijnboompitten en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten