Het recept blijft hetzelfde, maar als het deeg klaar is, meng je er kleine appelstukjes in voor je ze in de vormpjes doet.
Het is ook mogelijk om bovenaan enkele schijfjes appel te leggen.
Ingrediƫnten
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 1 appel
Bereidingswijze
Doe de boter in blokjes en doe dit in een kom en voeg de suiker beetje bij beetje toe.
Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid.
Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.
Voeg kleine stukjes appel toe in het deeg en meng dit met een lepel.
Voeg kleine stukjes appel toe in het deeg en meng dit met een lepel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten